Vanliga fiberfrågor med svar

Vanliga fiberfrågor med svar

Om den här sidan

Den här sidan/bloggen är till för att ställa frågor samt hitta svar på de vanligaste frågorna som rör fiberprojektet som vi tillsammans driver i Skövde Fiber AB.

Till vem felanmäler man, om man får problem eller behöver support?

TeknikPosted by Stefan Larsson 2016-02-25 12:50:19
Vi har för närvarande gruppavtal med Telia, och man ska ALLTID ringa sin tjänsteleverantör först, när det är något som krånglar, alltså i vårt fall Telia.

Är det inget fel i Telias utrustning, så kontaktar de KommunikationsOperatören, som i vårt fall för närvarande heter Zitius.

Är det inte heller något fel hos Zitius, så kontaktar de i sin tur nätägaren, som är vi själva.

Vi kommer ha serviceavtal med en servicefirma (det är bl.a. detta som kostar 50-150 kr/månad i drift och underhåll). Man ska kunna felanmäla till någon, om TV:n lägger av 5 minuter innan Kalle Ankas Julafton startar ;-)

Dock bygger vi med så bra produkter, att det tekniska sannolikt inte kommer att strula.
De mesta problemen kan nog vara att någon gräver av vår fiber, vi gräver ju nu c:a 16 mil i dagens område, med start mitten av maj 2016, så det är på många ställen som slangen kan skadas.
Vi är dock med i ledningskollen.se, där vår fiber kommer GPS-koordineras utefter hela sin längd, bl.a. för att vi ganska lätt ska kunna märka ut den när någon vill gräva i närheten av där vår fiber ligger.